Als voorzitter van de jeugdclub " Sir Rowland Hill "  schrijf ik dit stukje,

 

trouwens praten gaat me beter af dan schrijven.

 

 

Verzamelen

 

Verzamelen is leuk. Of het nu om voetbalplaatjes, plaatjes met wilde dieren of Gogo’s gaat. Het is leuk om je verzameling compleet te krijgen of aan anderen te laten zien wat je al hebt. Het nadeel van deze verzamelingen is dat als de supermarkt stopt met deze actie, het verzamelen ook stopt.

 

Postzegels

 

Er zijn ook verzamelingen die nooit stoppen. Een postzegelverzameling is er zo een. Postzegels zijn er al heel lang en er komen er ieder jaar weer bij. Het is dan ook nog nooit iemand gelukt om alle verschillende postzegels van de wereld te verzamelen.

Wil jij het eens proberen?

Of misschien wil je beginnen met alleen postzegels waar dieren op staan of voetballers. Dat kan ook.

Of je verzamelt alleen de postzegels van Nederland of België of Duitsland of… Kies maar een land uit het alfabet. Van Amerika tot Zimbabwe.

 

Hoe kom ik aan postzegels?

 

Er zijn verschillende manieren om aan postzegels te komen. Je krijgt thuis post. Je kunt familie en vrienden vragen om postzegels voor jou te bewaren. In sommige boekhandels of speelgoedwinkels kun je ook oude postzegels kopen.

Of je gaat naar een jeugdpostzegelclub. Daar zijn nog meer kinderen die postzegels verzamelen en waar je mee kunt ruilen.

 

Wat doen we allemaal op de postzegelclub?

 

Op de postzegelclub helpen we jou om jouw verzameling groter en mooier te maken. Dit doen we door samen met jou naar nieuwe postzegels te zoeken. We hebben heel veel postzegelalbums waar je zegels mag uitzoeken. We spelen spellen waarmee je postzegels kunt winnen.

Ook helpen we jou door te vertellen hoe je postzegels het beste kunt bewaren. Hoe je postzegels van papier kunt halen. Welke postzegels bijzonder zijn en welke niet.

En natuurlijk het belangrijkste van allemaal: je ontmoet andere kinderen die postzegels verzamelen. Met hen kun je postzegels ruilen en dat is nog altijd de makkelijkste manier om aan nieuwe postzegels te komen.

 

Jeugdclub Sir Rowland Hill

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan eens een kijkje nemen op een van onze bijeenkomsten op zaterdagochtend. Je hoeft niet meteen lid te worden van onze club. Kom eerst maar eens kijken en ruilen. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met een van de leden van het bestuur.